Гоце Ристовски – ГОЛА ВОДА

Гоце Ристовски ГОЛА ВОДА сценарио за игран филм Рано утро. Избива пурпурно сонце врз лозјето на стрмнината. Се движат луѓе како мравки, има и деца.

Read More »

Владо Јаневски ПОД ДРУГА КАПА

ФИЛМСКО СЦЕНАРИО ЗА ДОЛГОМЕТРАЖЕН ИГРАН ФИЛМ (според романот „Под друга капа“ од Владо Јаневски)   ПОД ДРУГА КАПА Ова е авантура и казопат за луѓе

Read More »

ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА НАГРАДИТЕ ЗА НАЈДОБРИ ФИЛМСКИ СЦЕНАРИЈА

Фондацијата за културна и научна афирмација Македонија презент од Скопје, која традиционално го организира Меѓународниот фестивал на филмски сценарија Скрипт фест, наградите Скрипт фест 2021

Read More »

ПРИЛЕП – ГРАДОТ ХЕРОЈ

Првата пушка во Прилеп пукнала, и народот поробен на нозе го дигнала. За денес сонцето да не грее, и на сите нас милно да ни

Read More »

Пулсот на мастилото

За да имаш пријатели- биди пријател, за да постоиш како личност- биди човек. Ти, човеку, си создаден од љубов, затоа сакај, чувствувај, мечтај… Повлечи се

Read More »