Image

Трајче КАЦАРОВ: ЉУБОВ ПО СМРТТА

Кога човекот ќе умре тогаш оживува Почнува погласно да говори И длабоко да размислува Секој збор му се слуша Мислата му се почитува Чекорот му се следи С ...

Image

Христо Петрески: КОНДУРИ

Видов еден човек со две леви кондури на нозете И просто се чудев како можел левата кондура Да ја обуе на десната нога кога големиот прст Е кај малиот п ...

Image

ИНТЕРВЈУ СО ВИКТОР РАДУН ТЕОН

Виктор Радун Теон е универзитетски професор, економист, филозоф, книжевник, критичар, преведувач од Нови Сад (Србија).   Прашања: 1. Детството и м ...