unnamed (2)

Љубинка Мијал Донева: ШТО НЕ ЈАДЕ ИВАН

Кога го молат овошје да јаде

налутено тој вели:

-Овој јас  овошје не јаде,

кајсијата и праската

на сонце му личат

а сонцето пече

ако в уста го ставиш

јазикот што ќе рече!?

Што сака да јаде

Дајте шпагети

или барем паштети

сакам „мускулети“!

-Паштети, вегети и шпагети

не се Иван за „мускулети“!

Кога десерти сака

најпрвин тој сладолед бара

-Сладолед -вели,  секогаш да има

па нека е и зима!

Ама опасно е Иван

сладоледот може

да ти влезе в меше!

Ама тето мила,

па нели тоа штосот беше!