emaatanasovska

Молк

Седам и размислувам, погледнувам над небото, затварам очи и мислам... Колку било убаво да си сам да го осетиш своето присуство да си угодиш на себе си. И ...

vukashinstupar

Еј судбино !

На кој раб ме донесе? каде ме однесе? ме доведе да молам и трошки љубов собирам од утро до мрак самувам себеси преколнувам еј судбино… што ли ти згрешив? ...

martinjovanoski

БЕЗ НАСЛОВ

И таа пишува, Повеќе и од мене. Нит пенкало, нит парче хартија, Ништо не и треба. Срамежливо и тајно, Чкрта по душава. Приоѓа, Пишува, И од лице, и од ...

marijanamitrevska

ЗЛАТНО РУНО

Ех да имав златно руно па да го покријам стариот кладенец во душава ! Од него пак бистра вода да течи Низ очиве ко поток да извира Па да облечам пролет во ко ...